TOIMIKUNNAT

Valio- ja toimikunnat

 

Osakunnan valio- ja toimikuntien tehtävänä on organisoida ja kehittää Osakunnan varsinaista toimintaa. Valiokuntien toiminta muodostuu erilaisten tilaisuuksien ja ekskursioiden järjestämisestä.

Valio- ja toimikunnat valitaan tammikuussa, mutta kaikkiin valiokuntiin voit liittyä muulloinkin. Valio- ja toimikuntien jäseneksi pääsee ilmoittamalla halukkuutensa Osakunnan toimistoon tai suoraan valio- tai toimikunnan puheenjohtajalle. Olet lämpimästi tervetullut toimintaan!

Yleiskokous perustaa joka marraskuun vaalikokouksessa 1-4 valiokuntaa sekä talous- ja yhteiskunnallisen valiokunnan, joiden puheenjohtajat kuuluvat automaattisesti hallitukseen. Muut toimielimet ovat toimikuntia.

Osakunnan sääntömääräisiä valiokuntia ovat:

 
  • Yhteiskunnallinen valiokunta
  • Talousvaliokunta

Yleiskokouksen tai hallituksen perustamia valio- tai toimikuntia ovat:

 
  • Fuksivaliokunta
  • Kulttuurivaliokunta
  • Ohjelmavaliokunta
  • Yleisvaliokunta
  • Kansainvälisten asioiden toimikunta

Valiokuntien kautta toimintaan!

 

Voit ilmoittautua eri valio- ja toimikuntiin sekä apuemännäksi ja - isännäksi. Tämä on oiva tapa päästä toteuttamaan itseään ja olemaan mukana osakunnan toiminnassa. Ilmoita halukkuudestasi suoraan valiokunnan puheenjohtajalle.

Yhteiskunnallinen valiokunta

Yhteiskunnallisen valiokunnan toimintaan kuuluu kanta-alueen elinolojen ja tilanteen seuraaminen ja siitä tiedottaminen osakuntalaisille. Tätä maakunnallista tehtäväänsä se toteuttaa myös järjestämällä kesäretken kanta-alueelle. Osakuntalaisten yhteiskunnallista valveutuneisuutta pyritään lisäämään esimerkiksi pitämällä yhteyttä kanta-alueen kansanedustajiin sekä puuhaamalla tutustumisretkiä ja keräyksiä. Lisäksi valiokunta toimii yhdessä EPOn vastaavien valiokuntien kanssa mm. järjestämällä itsenäisyyspäiväjuhlan, jossa fuksit saavat osakuntanauhansa.

Talousvaliokunta

Talousvaliokunta antaa hallitukselle neuvoja taloudenpidossa sekä valmistelee budjetin ja tilinpäätöksen.

Fuksivaliokunta

Fuksivaliokunnan pääasiallisena tehtävänä on uusien jäsenten hankkiminen ja fuksitoiminnan järjestäminen, kuten fuksioppaasta, fuksiaisista ja fuksipäivällisistä huolehtiminen. Fuksivaliokunnan tavoitteena on saada uudet jäsenet tuntemaan itsensä tervetulleiksi osakuntaan ja osallistumaan toimintaan. Valiokuntalaiset päivystävät joka syksy osakunnan toimistolla ja ottavat innolla vastaan fuksit, samalla kun vastailevat kiperiin kysymyksiin ja esittelevät heille Osakuntaa. Myös abi-infojen järjestäminen kanta-alueella on valiokunnan tehtävänä. Valiokunnan puheenjohtajina toimivat osakunnan fuksivastaavat

Kulttuurivaliokunta

Kulttuurivaliokunta ylläpitää kaikkinaista kulttuuriharrastusta osakunnassa. Se järjestää subventoituja teatteri- ja konserttilippuja osakuntalaisten ostettavaksi. Valiokunta tekee ekskursioita taidenäyttelyihin ja muihin sellaisiin kulttuuritapahtumiin, jotka kiinnostavat osakuntalaisia.

Ohjelmavaliokunta

Ohjelmatoimikunnan tehtävänä on järjestää kaikenlaisesta vapaamuotoista touhuamista ja juhlimista, mikä ei kuulu muille valio- tai toimikunnille. Ohjelmatoimikunnan suuritöisimpiä mutta myös hauskimpia hommia on järjestää kaudenavajaiset yhdessä EPO:n kanssa sekä avustaa suurempien pöytäjuhlien jatkojen järjestelyissä. Bilettämisen organisoimista tärkeämpi (?) tehtävä on huolehtia arkipäiväisempien osakuntailtojen ohjelmasta. Ohjelmavaliokunnan toimenkuvaa ei ole kuitenkaan mitenkään rajattu. Luovuutta käytetään kaiken suhteen, mikä liitty ohjelmaan ja toimintaan. Osakuntalainen! Tule säätämään toimintaa!

Yleisvaliokunta

Yleisvaliokunnan tehtävänä on valmistella asioita osakunnan hallituksen päätettäväksi. Asioiden valmistelu tapahtuu yleisvaliokunnan kokouksissa, joissa asioista kerääntyvät keskustelemaan niin hallitus ja -virkailijat kuin myös vanhemmat osakuntalaiset. Yleisvaliokunnan puheenjohtaja valmistelee asiat kokouksiin hallituksen pyynnöstä, johtaa niissä puhetta sekä vie valiokunnan ehdotukset hallitukselle päätettäväksi. Yleisvaliokunnan yhteydessä toimivat myös osakunnan jäsenrekisterinhoitaja ja arkistonhoitaja.

Kansainvälisten asioiden toimikunta

Erityisesti vuosijuhlissamme on tapana ollut kutsua vieraita ystävyysosakunnistamme ilakoimaan ja nauttimaan elämän pienistä iloista kanssamme. Omalla vuorollamme käymme itse tutkimassa ja perehtymässä ystävyysosakuntien toimintaan, kun kutsu sieltä päin käy. Sillä välin ja muutenkin suhteista huolehtii KV-toimikunta, joka osaltaan vastaa vieraittemme viihtyvyydestä ja ohjelmasta vierailun aikana. Puheenjohtajana toimii Osakunnan kansainvälisten asioiden vastaava.