TAPAHTUMAT

 • 17.10.2017 17.20, PPO:n kulttuuriexcu: Saamelaisveri, Kinopalatsi

  "En halua olla täällä. En halua olla sirkuseläin."


  Kiinnostaako sinua saamelaisten tai rasismin historia? Haluatko oppia ymmärtämään paremmin Euroopan Unionin alueen ainoaa alkuperäiskansaa? Oletko esittänyt (tyhmiä) kysymyksiä saamelaisista jatkoilla allekirjoittaneelle? Tai haluaisitko vain yksinkertaisesti halvalla katsomaan palkintoja kahmineen draamaelokuvan hyvässä seurassa?

  Tervetuloa PPO:n kulttuuriexcursiolle Saamelaisveri-elokuvaan 17.10. Kinopalatsiin!

  Tämä mm. vuoden parhaaksi pohjoismaiseksi elokuvaksi valittu elokuva kertoo saamelaisten sortamisesta 1930-luvulla, ja siitä, miten se vaikuttaa nuoren saamelaistytön identiteettiin. Tapahtumat sijoittuvat Ruotsiin, mutta ovat verrattavissa myös Suomeen. Tätä Amanda Kernellin ohjaamaa elokuvaa on kutsuttu niin välittömäksi klassikoksi, kuin tarpeelliseksi muistutukseksikin.

  Kulttuurivaliokunta on varannut esitykseen 15 lippua, joista osakuntafuksit maksavat 4€ ja muut 5€. Varaa paikkasi excursiolle pian, viimeinen ilmottautumispäivä on maanantai 16.10.

  Elokuvan katsomme Finnkino Kinopalatsissa, osoitteessa Kaisaniemenkatu 2. Tavataan alakerran kassojen läheisyydessä viimeistään kello 17.20. Näytös alkaa kello 18.15 ja kestää noin kaksi tuntia. Muista ottaa mukaan opiskelijakorttisi!


  Maksuohjeet:

  Saaja: PPO/Kulttuurivaliokunta

  Tilinumero: FI10 1271 3000 0808 16

  Viite: 17103

  Summa: 4€ fuksit, 5€ muut


  Eli MITÄ: Saamelaisveri-leffaexcu

  MISSÄ: Finnkino Kinopalatsi, Kaisaniemenkatu 2

  MILLOIN: 17.10. kello 17.20


  PPO:n kulttuurivaliokunnan puolesta,

  osakunnan kiintiösaamelainen Mira Pohjanrinne

  mira.pohjanrinne at helsinki piste fi

  PS. Elokuvan jo kertaalleen nähneenä voin suositella ottamaan nenäliinoja mukaan, jos ei itselle niin ainakin allekirjoittaneelle.


  Lisätietoa esityksestä:

  Elle Marja käy saamelaista koulua pikkusiskonsa kanssa ja pian on hänen aikansa ryhtyä perheen poronhoitajaksi. Hän kuitenkin unelmoi elämästä toisaalla, kaukana kyläläisten piikittelystä ja halveksunnasta ja koulun rautaisesta kurista ja saamenpukupakosta. Tilanne kärjistyy koululla pidettävien rotubiologisten tutkimusten myötä ja Elle Marja päättää jättää kaiken ja sulautua kantaväestöön. Hän varastaa ruotsalaisen opettajansa vaatteet ja suuntaa Uppsalaan. Mutta oman identiteetin vaihto osoittautuu vaikeammaksi kuin hän uskoikaan.

  Elokuva Finnkinon sivuilla: http://www.finnkino.fi/Event/302346/?

  Virallinen traileri: https://www.youtube.com/watch?v=6-qgRRzDGPI


 • 21.10.2017 18.30, Kekri , Juhlasali

  Syksyn hämärtyessä on aika kokoontua osakunnalle nauttimaan syksyn sadosta ja nostamaan malja seuralle ja menneelle kesälle. Luvassa on emäntien taikomaa ruokaa, suunkostuketta ja mitä mielenkiintoisinta ohjelmaa. Tänä vuonna esiintyjänä on Mikko-Pekka Heikkinen, kajaanilaislähtöinen toimittaja, joka on tullut tunnetuksi myös kirjoistaan Poromafia ja Nuorgamin Alkon tuho.

  Kekri tuo yhteen useamman sukupolven osakuntalaiset, ja joukossa juhlimassa on niin senioreita, civiksiä kuin fuksejakin. Juhla järjestetään lauantaina 21.10. klo 18.30 alkaen Bottan viidennessä kerroksessa, ja juhlasalin pöytiin siirrytään klo 19:00. Ilta maksaa seniorille 15 euroa, civikselle 14 euroa ja fuksille 12 euroa. Maksu suoritetaan etukäteen ohjelmavaliokunnan tilille. Maksujen kuitit tullaan tarkistamaan ennen juhlan alkua.

  Ilmoittautumisaikaa on tiistaihin 17.10. asti ja ilmoittautuminen on sitova.

  Kekriin voit pukeutua hieman muita osakunnan pöytäjuhlia rennommin. Syksy ja sadonkorjuu -teemat voivat pukeutumisessa näkyä ja kansallispukuakin saa tuulettaa kekrissä!

  Iloisin syysterveisin PPO:n ohjelmavaliokunta Iina Rahkola

  Hinta 15 €/14€/12€. PPO:n ohjelmavaliokunta FI05 1022 3000 2038 81

  Viitenumero: 21102

 • 10.02.2018 16.45, Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan CXI Vuosijuhla, Juhlakerros

  111. vuosijuhlat tulevat. Oletko valmis?


  Koska Bilbo Reppulikin juhli 111. syntymäpäiviään, saattaa teema liittyä tähän.

  Ohessa teaserkuva.

  Lisää infoa joulukuussa, palataan silloin!


  Ystävällisin yhteistyöterveisin,


  Antti Pollari

  Vuosijuhlamestari