Seniorit

Jäseneksi

Parhaiten yhdistyksen jäseneksi pääsee, kun lähetät sähköpostia yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen <ppseniorit(ät)gmail.com>.

Taustaa

Idea senioriyhdistyksen perustamisesta syntyi pohjoispohjalaisten seniorien keskuudessa tiettävästi jo ennen talvisotaa. Ensimmäinen yhdistyksen perustamista pohtiva kokous pidettiin 15.4.1945. Tuossa kokouksessa oli läsnä 22 senioria ja 2 osakuntalaista. Varsinainen yhdistyksen perustava kokous pidettiin puolestaan Ostrobotnialla helatorstaina 10.5.1945. Kokouksessa, jossa oli paikalla 58 PPO:n entistä jäsentä, päätettiin yksimielisesti perustaa yhdistys Pohjoispohjalaiset Seniorit. Yhdistys rekisteröitiin vuonna 1963, jolloin yhdistyksen viralliseksi nimeksi tuli Pohjoispohjalaiset Seniorit ry.

Tarkemmin yhdistyksen historiasta ja toiminnasta voi lukea Pirjo Santosen kirjoittamasta teoksesta Ostrobotnian ja kotiseudun henki elää, Pohjoispohjalaiset Seniorit 1945-1995.

Yhdistyksen tarkoitus

Pohjoispohjalaiset Seniorit ry:n tarkoituksena on sääntöjensä mukaan toimia pohjoispohjalaisten seniorien yhdistäjänä, vaalia Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan perinteitä ja olla läheisessä vuorovaikutuksessa Osakunnan kanssa sekä edistää Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin henkistä ja taloudellista kehittymistä.

Jäsenkunta

Pohjoispohjalaisten Seniorien jäsenmäärä on noin 120 henkilöä. Yhdistyksen jäsenmaksu vuonna 2019 on 25 euroa. Jäsenmaksu on maksettava kunkin vuoden huhtikuun loppuun mennessä. Jäsenmaksu päätetään vuosikokouksessa helmi-maaliskuussa, ja se on voimassa vuosikokousten välisen ajan.

Pohjoispohjalaiset Seniorit toivottaa tervetulleeksi jäsenikseen kaikki entiset Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan jäsenet. Mikäli haluat mukaan toimintaan ja liittyä jäsenemmeksi, ota yhteyttä yhdistyksen rahastonhoitajaan tai sihteeriin.

Toimintamuodot

Yhdistys järjestää jäsentapaamisen talvikauden aikana noin kerran kuukaudessa. Näissä tapaamisissa, joita on yhdistyksen historian aikana järjestetty jo lähes 400 kertaa, on usein mukana joku kutsuttu alustaja. Alustuksen lisäksi keskustellaan ja nautitaan illallinen. Erityisinä kohokohtina näistä tapaamisista mainittakoon yhdessä osakunnan kanssa järjestetty kekri sekä pikkujoulu ja vappulounas, jotka keräävät runsaasti osallistujia.

Seniorien jäsentapaamisten lisäksi yhdistys tekee ekskursioita ja retkiä eri kohteisiin. Vuosien varrella seniorit ovat tutustuneet mm. Yleisradion eri tiloihin, Eduskunnan kirjastoon, Rikosmuseoon ja Elokuva-arkistoon. Seniorit ovat myös tehneet ulkomaanmatkoja mm. Viroon ja Saksaan. Joskus tällainen ekskursio voi korvata kuukausittaisen senioritapaamisen.

Seniorien yhteydet Osakuntaan ovat tätä nykyä vireät. Seniorit osallistuvat Osakunnan vuosijuhlan ja pohjalaisten yhteisen Porthan-juhlan lisäksi myös moniin muihin Osakunnan tilaisuuksiin. Lisäksi senioreilla on omat edustajansa PPO:n Kunnianeuvoskunnassa, PPO:n Stipendirahaston hoitokunnassa ja Pohjalaisen Osakunnan Muistomitalitoimikunnassa sekä Osakunnan useita mittavia projekteja varten perustamissa toimikunnissa.

Hallitus 2019

Puheenjohtaja

KM, opinto-ohjaaja
Anja Laaksonen
sähköposti: ppseniorit(ät)gmail.com

Varapuheenjohtaja

KM, luokanopettaja
Suvi Anttonen

Sihteeri

FM, suunnittelija
Mira Rantakeisu
sähköposti: ppseniorit(ät)gmail.com

Rahastonhoitaja

MMM agr., vientipäällikkö
Seppo Niskanen
sähköposti: ppseniorit(ät)gmail.com

Muut johtokunnan jäsenet

  • HM Alli Palojärvi
  • TM Tero Matero
  • FM, suomen ja matematiikan opettaja Hennaleena Tammemäe

Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja

Yhdistyksellä ei tällä hetkellä ole kunniapuheenjohtajaa. Aikaisemmin yhdistyksen kunniapuheenjohtajana on ollut toimittaja Urpo Virkkunen.

Yhdistyksen kunniajäsenet

Yhdistyksellä on tällä hetkellä yksi kunniajäsen: FM Raija Similä. Aikaisemmin yhdistyksemme kunniajäseniä ovat olleet varatuomari Risto Alaviuhkola (k. 13.11.2019), insinööri Arthur Ehnqvist, professori Jaakko Keränen, maaherra J. Juhani Kortesalmi (k. 21.8.2019), kaupunkineuvos Veikko Loppi, hovioikeudenneuvos Sakari Ojantakanen, kasvatustieteiden emeritusprofessori Anna-Liisa Sysiharju ja musiikkineuvos Aapeli Vuoristo.

Edustajat eri yhteisöissä

  • PPO:n Kunnianeuvoskunta: Leena Hiltula
  • PPO:n Stipendirahasto: Ilkka Kudjoi ja Seppo Niskanen
  • Pohjalaisen Osakunnan muistomitalitoimikunta: Leena Hiltula ja Tapani Salmi

Tiedotuksia

ONKO JÄSENMAKSUSI OK? ONKO OSOITE OIKEIN? Jos ei ole ja haluat saattaa asian kuntoon, kiiruhdahan maksamaan jäsenmaksu. Jos numerot ovat hukassa tai olet epävarma jäsenmaksutilanteestasi, ota yhteyttä rahastonhoitajaan. Pidämme mielellämme kaikki (maksavat) jäsenet joukossamme, mutta halutessasi joukostamme eroon, ole hyvä ja ilmoita eronpyyntösi sähköpostilla osoitteeseen ppseniorit(ät)gmail.com.

Yhteystietojen muutokset kannattaa ilmoittaa sihteeri Miralle mahdollisimman pian. Sähköpostiosoite mahdollistaa paitsi jäsenkirjeen lähettämisen myös nopean yhteydenpidon akuuteissa asioissa.

Uudet jäsenet ovat tervetulleita yhdistykseemme. Kertokaa tilaisuuksista tutuillenne! Jos joku tuttavanne haluaa liittyä jäseneksi yhdistykseemme, pyytäkää häntä ottamaan yhteyttä yhdistyksen sihteeriin ja/tai rahastonhoitajaan. Tavoitat heidät sähköpostilla osoitteella ppseniorit(ät)gmail.com. Saat heiltä viite- ja tilinumerot jäsenmaksun maksamista varten.