OSAKUNTASANASTO

Airut on saanut kunniatehtäväkseen olla lippuvahtina Osakunnan vuosijuhlissa tai muussa tärkeässä tapahtumassa.

Akateeminen vartti tarkoittaa sitä, että saat nukkua 15 minuuttia pidempään, sillä yliopiston luennot alkavat aina varttia yli. Eli jos luento on merkitty alkavaksi klo 14, se todellisuudessa alkaa klo 14.15

Botta eli Ostrobotnia. Pohjalaisten talo.

Civis (lausutaan "kiivis") on vanhempi osakuntalainen, joka toivoisi vieläkin olevansa pikkuinen fuksi ja civisten lemmikki, mutta on auttamattomasti ohittanut jo tuon autuaan osakuntaiän. Civikseltä voit kysyä ihan mitä vaan, luottamuksella. Tietää toisinaan vastauksenkin.

Etkot, ennen varsinaisia juhlia tapahtuva juhliminen tai valmistautuminen juhlaan.

EPO - Etelä-Pohjalainen Osakunta

Excu eli excursio on opintoretki, jolle lähdetään joukolla oppimaan uutta elämästä ja maailmasta. Tai vaan hummaamaan. Tai syömään suklaata.

"Fiducit" on fuksien laulunlopetushuuto

Hallituksen kokous, halko on PPO:n terävimpien keihäänkärkien kokoontuminen, jossa päätetään Osakunnan juoksevista asioista. Kaikki, myös fuksit ovat tervetulleita!

Ikä-ciivis on 13. lukukauden jälkeinen opiskelija. Ikivanha kääpä, joka on ollut osakunnalla jo silloin, kun olit vielä yläasteella.

Inspehtori on yliopiston professori, joka katsoo osakuntalaisten perään. Tällä hetkellä PPO:n inspi on teologisen tiedekunnan dekaani Aila Lauha.

Jaskan grilli on töölöläinen kulttuuri-ilmiö, jonne tullaan kauempaakin yöpurtavan toivossa. Herkullisia ateriakokonaisuuksia sangen huokeaan hintaan.

Juhlasalia käytetään nimensä mukaisesti suurimpiin juhliin ja bileisiin. Lisäksi siellä järjestetään Tanssikerhon ja Pohjalaisten Osakuntien laulajien harjoitukset.

Klubihuone on tarkoitettu vapaampaan hengailuun, sieltä löytyy sohvia jotka sopivat tähän tarkoitukseen. Klubihuoneesta löytyy myös isännän koppi sekä lehtihylly

Kuraattori eli Q on se vanha osakunta-aktiivi, joka yhä vain tietää, osaa ja on mukana toiminnassa. Valvoo osakunnan toimintaa rautaisella otteellaan.

Manalan yötansseissa kohtaavat monet polut. Osakuntalaisena sinun onnesi on päästä sinne jo 18-vuotiaana normaalin K-22 -ikärajan sijaan. Manalan ruokaravintolasta osakuntalaiset saavat suorastaan hävyttömän halpaa mutta namia ruokaa sekä lounasaikaan että illalla.

Möykkä tarkoittaa kellarikerroksen seurustelutiloja saunoineen. Kaikki juhlat päättyvät enemmin tai myöhemmin Möykkään.

Poimio on osakuntalaisten elämän sielunpeili, johon jokainen voi kirjoittaa aatoksiaan - myös vähemmän syvällisiä

Pub Pete Täältä saatat löytää itsesi rankkaakin rankemman vuosijuhlanvieton jälkeisenä aamuna sillistä odottelemassa.

PV tarkoittaa Pohjalaista Valtuuskuntaa eli Pohjalaisten osakuntien yhteistyöelintä. Siellä kokeneet osakuntalaiset pyörittävät talon toimintaa ja tekevät yhteispohjalaista yhteistyötä

Rapiiri on laulunjohtajan miekka. Pelottava kapistus, jolla johdetaan laulua ja pidetään riehakkaat juhlijat herran nuhteessa pöytäjuhlien tuoksinassa.

Sillis on herkkuaamiainen, joka tarjoillaan juhlien jälkeisenä päivänä. Ruoka ei koskaan maistu niin hyvältä kuin silliksellä rypistyneessä iltapuvussa meikit poskilla tai frakki väärinpäin päällä ja eilisillan punssit sylissä.

"Smollis" on vanhojen osakuntalaisten laulunlopetushuuto.

Teatterista löytyy osakuntien yhteiset AV-laitteet sekä sohvia ja nojatuoleja. Teatterissa voit esim. katsoa televisiota tai pelata videopelejä.

Urkki eli St. Urho's Pub on yksinoikeudella osakuntalaisten kantapaikka. Näe ja koe Urkin äärisuuret pitsat ja Kopsoni, ilmiömäinen baarimikko, joka tuntee osakuntalaiset nimeltä. Saatat nähdä myös vilauksen kuraattoreiden tai puheenjohtajien nimikkotuopeista.

VN - Vasa Nation

Yleiskokous, ylko on Osakunnan tärkein tilaisuus, jossa päätetään talon tärkeimmistä asioista. Tarjolla kahvia ja pullaa sekä ylettömän tärkeää ja toisinaan painavaakin asiaa.