KERHOT

Pohjois-Pohjalaiselta Osakunnalta löytyy oma kerho jokaiselle! Valitse tästä omasi.

Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan kerhot

 

Kainuun Kerho

Kainuun korpien kuiskintaa ja sinisiä vaaroja kaipailee välillä jokainen kainuusta pääkaupunkiin tullut opiskelija. Pohjois-Pohjalaisen osakunnan Kainuun Kerho on kainuulaisille ja kainuumielisille tarkoitettu kerho, jonka tarkoituksena on koota yhteen ihmisiä ja helpottaa aina joskus väistämättä iskevää koti- ja kotiseutuikävää, sekä vaalia kainuulaisia perinteitä. Kainuun Kerho ei ole kuitenkaan mikään museoviraston alainen fossiilikommuuni, vaan Kerho toimii ihan nykyajassa ja nuorekkaassa hengessä.

Lapin Luppo

Lapin Luppo on Lapista kotoisin olevien ja lapinmielisten oma maakuntakerho, jonka perusideana on koota yhteen osakunnan lapinmieliset hauskan yhdessäolon merkeissä ja pitää yllä Lappi-henkeä. Kukapa ei kaipaisi revontulien raivokasta tanssia yötaivaalla ja tuntureiden jylhää viisautta keskellä kiireistä Helsinkiä, mutta onneksi voit kokoontua Ostrobotnialle muiden luppolaisten kanssa lievittämään tätä kaipuuta. Lapin Lupon toiminta on moninaista: poropeijaisista saunailtoihin ja kulttuuritapahtumiin. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

Oulun Toivo

Oulusta ja Oulun seudulta kotoisin olevien opiskelijoiden oma kerho. Laadukasta toimintaa jo muutaman vuoden kokemuksella.

Kaikkien Oulu-henkisten MUST.

Pohjois-Pohjalainen Kriminaaliklubi

Vuonna 1920, 14. päivä lokakuuta perustettu Pohjois-Pohjalainen Kriminaaliklubi on Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan alaisuudessa toimiva, maamme vanhin juristiopiskelijoiden kerho. Klubin sääntöihin kirjattuna toimintatarkoituksena on jäseniensä juridisen tietouden parantaminen ja sosiaalisen ja fyysisen hyvinvoinnin takaaminen. Kriminaaliklubin jäsenet ovat Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa tutkintoa suorittavia, Oulun tai Lapin läänistä kotoisin olevia taikka ainakin toiseen pysyvät siteet omaavia opiskelijoita.

Klubissa on tätä nykyä noin 450 jäsentä, joista valmistumisen myötä "passiivisiksi" seniorijäseniksi siirtyneitä on n. 400. Aktiivinen seniorijäsenkunta onkin Klubin toiminnalle omaleimaisuutta ja harvinaislaatuista jatkuvuutta tuova piirre, jonka ansiosta muiden juristikerhojen jäsenet kaihoten kertovat tarunhohtoisia kuulopuheita Klubin tapahtumista. Senioreiden myötämielisellä tuella järjestetään myös Klubin maineikkaat excursiot eri juridiikan alan instituutioihin.

Klubi kokoontuu päättäämään asioistansa kerran pari kuussa Ostrobotnian saunatiloihin, salaperäiseen Möykkään. Päätösten seurauksena klubilaiset mm. käyvä noin joka toinen vuosi antoisilla opintomatkoilla, joiden kohde on vaihdellut Roomasta Firenzeen ja Brysselistä Barcelonaan, missä kulloinkin on Isänmaamme kohtaloon vaikuttavat asiat olleet paperilla. Lisäksi tapahtumarepertuaariin kuuluvat Kevätkaronkat, Kesäpäivät ja pikkujoulut. Klubilaisten juhlalta tuntuvaan arkeen kuuluvat Tuppikerhon peli-illat ja excujen tai kokousten yhteydessä pidetyt esitelmät ajankohtaisista juridisista kysymyksistä. Esitelmiä pitävät maineikkaat juridiikan osaajat eri aloilta. Kokouksissa myös suunnitellaan jäsenille tarjottavaa toimintaa ja toiminnan rahoitusta.

Joka syksy perustamispäivämäärää lähimpänä lauantaina nuoret ja vanhemmat klubilaiset ikään katsomatta kokoontuvat viettämään Klubin maineikkaita Vuosijuhlia. Vuosijuhlissa jäsenehdokkaat otetaan salaisten riittien seurauksena lopullisesti Klubin täysivaltaisiksi jäseniksi. Vuosijuhlissa ei titteleitä tunneta, vaan kaikki klubilaiset viettävät iltaa ja keskustelevat keskenään tasavertaisina, fuksista tasavallan presidenttiin.

Klubi on läpi vuosikymmenten säilynyt elinvoimaisena kunnioittamalla vahvasti omia perinteitään ja Klubin sääntöjä. Yhä uudet klubilaissukupolvet palavat halusta jättää puumerkkinsä tämän yhdeksi suomalaisen oikeustieteen opiskelun ikoneista muodostuneen järjestön historian kirjoihin.
Toivotamme kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi jatkamaan kunniamme päiviä, ja vaalimaan huolella arvokkaita perinteitämme.


Pohjois-Pohjalainen Kriminaaliklubi
Töölönkatu 3 A, 00100 Helsinki

Yhteispohjalaiset kerhot

Pohjalaisten Osakuntien Laulajat

Maailman parhaan yhteispohjalaisen akateemisen sekakuoron, Pohjalaisten Osakuntien Laulajien harjoitukset maanantaisin klo 18 Juhlasalissa, Töölönkatu 3 A 5 krs. Toivomme kuorolaisilta ns. nuottikorvaa ja etupäässä tervettä äänenkäyttöä. Joidenkin nuottien tunteminen helpottaa elämää. Miespuoliset ääntelijät ovat erityisesti toivomuslistalla. Laulajille tarjoamme etupäässä Pohojanmaan sisä-, mutta myös ulkopuolelta olevien ihmisten seuraa, matkailua, esiintymisiä kaikissa medioissa, laulamisen tekniikan ohjausta, nousujohteista taiteellista kehitystä, pohjalaista rempseyttä ja laulamisen r(i)emua, Aarteen (Joutsenvirta, Iso-Joen poika, Akatemian sälli).

Pohjalaisten Tanssikerho

Jos tanssiminen kiinnostaa, mutta et ole vielä uskaltanut tai muuten vain ehtinyt opettelemaan, tai osaat jo hieman tanssia, mutta kaipaat lisäoppia ja maailmanmukavimpien tanssivien ihmisten seuraa, on Pohjalaisten tanssikerho juuri Sinua varten. Täällä voit kehittää tanssitaitojasi erinomaisten opettajien opastuksella ja tutustua lähietäisyydeltä muihin tanssiviin pohjalaisiin. Omaa paria et välttämättä tarvitse, mutta voit ilomielin kaapata kaverisi mukaan, jos se ei väkivaltaa vaadi.

Tanssikerho harjoittelee tiistaisin kahdessa vuorossa: ensin alkeiskurssilaiset ja sitten jo hieman edistyneet. Opetussuunnitelmassa on mm. jive, hidas valssi, tango, one-step/fox, cha cha ja samba. Teemme myös excuja tanssipaikkoihin.

Lisätietoja ja kurssien alkamisajat saat vaikkapa osakuntien ilmoitustaululta, sähköpostilistoilta tai netistä.

Yhteispohjalainen Valokuvauskerho

Muutaman vuoden hiljaisempaa eloa pidellyt Kamerakerho on nyt entistäkin ehompi. Kamerakerho ottaa avosylin toimintaansa mukaan niin uusia kuin vanhoja, amatöörejä ja kokeneempiakin kuvien ottajia. Isolla joukolla on sitten kiva viedä toimintaa eteenkinpäin. Niin ja huomautettakoon, että kertakäyttökamerallakin saa vietävän hyviä kuvia niin halutessaan!

Österbottniska Översättningsklubben (ÖÖK)

Österbottniska Översättningsklubbens syfte är att genom sin verksamhet främja kontakten mellan de tre österbottniska nationerna på nationsmedlemsnivå. Klubbens mål är att skapa en informell och avslappnad miljö över nations- och språkgränserna med aktiviteter som på ett naturligt sätt sammanbinder de tre nationernas medlemmar. Klubben försöker även aktivt uppräthålla internationella kontakter genom att ingå vänskapsavtal med likasinnade klubbar i andra länder. Verksamheten baserar sig på regelbundna klubbmöten samt aktivitetskvällar och fester med diverse teman.

Kolla in vår hemsida, joina epostlistan, kom med på nåt möte och var med i galenskapen!

Äärihäjyt - kun mikään ei riitä

Luuletko olevasi kansainvälinen seikkailusankari? - Niin mekin luulimme. Harrastamme kaikkea pyöräilystä kiipeilyyn ja vaeltamisesta laskuvarjohyppyihin. Uudenkarhea kerhomme tarjoaa pohjalaisille äärielämyksiä lukemattomien lajien parissa. Vaikka "visionolliestreetovermyhead" ei vielä suju rutiinilla ei meihin liittyminen kuitenkaan ole mikään tiukka muuvi.

FC Yppos

FC Yppos on kaikille pohjalaisille avoin jalkapalloseura joka ei pelaa liian tosissaan. Mukaan ovat tervetulleita kaikki pelitaitoihin, ikään, osakuntaan, äidinkieleen ja sukupuoleen katsomatta. Tärkeintä Yppos:ssa on hauskanpito sekä liikunta ja raittis ulkoilma vastapainona opiskelulle ja/tai työnteolle.

Pohjan Pojat

Vuoden vaihteessa 2009 porukka pohjalaisia miehiä päätti elvyttää pari vuotta hiljaiseloa viettäneen Pohjan Pojat -kerhon. Kerhon tarkoituksena on koota yhteen maanpuolustushenkiset pohjalaiset. Kerho on tarkoitettu kaikille Pohjalaisten Osakuntien jäsenille ikään, sukupuoleen ja sotilasarvoon katsomatta (varusmiespalveluksen suoritus ei ole edellytyksenä jäsenyydelle!). Kerholla ei ole jäsenmaksua, joten mukaan tuleminen on erittäin jouhevaa.

Me emme ole tosissamme, emmekä edes vakavissamme. Mitään militaristeja emme ole (joskin mukana on pari kylmän raudan ystävää). Luomme mahdollisuuksia ja elämyksiä miehille ja naisille, emme pettymyksiä. Mikäli teillä on jokin pahe/hyve, jonka haluatte totuttaa kerhomme kustannuksella, hyvä homma! Tervetuloa ideoimaan ja toteuttamaan!