FUKSITAPAHTUMAT

Osakunta kuhisee tekemistä vuoden ympäri. Tässä muutamia erityisesti fukseille pyhitettyjä tapahtumia.

Jos ei toisin mainita, tapahtumat järjestetään Ostrobotnia-talon viidennessä kerroksessa, käyntiosoite Töölönkatu 3A. Sauna- ja kerhotila Möykkä sijaitsee Töölönkatu 3:n kellarikerroksessa, käynti sisäpihan portaista alas ja käytävän päähän.

Kaudenavajaisten etkot 5. kerroksen Teatterissa perjantaina 9.9. kello 19

Osakuntasyksy käynnistyy perinteisesti Kaudenavajaisilla eli Kaukkareilla. Näitä juhlia et halua missata! Fuksien omat etkot tarjoavat tilaisuuden tutustua uusiin ja vähän vanhempiinkin osakuntalaisiin rennossa tunnelmassa pikkupurtavan äärellä ennen tanssilattialle suuntaamista. Kello kymmenen maissa jatkamme matkaa vitoskerroksen juhliin.

Fuksisauna Möykässä 21.9. klo 19

Fuksit, sauna ja Möykkä – legendaarisen illan taattu resepti. Iltaa voi toki viettää lauteiden lisäksi myös kerhotilan puolella. Kuten osakuntakulttuuriin kuuluu, nälkäiseksi ei täälläkään tarvitse jäädä.

Fuksipäivälliset ja tapakoulutus la 24.9. klo 18

Korkeakoulututkinto ilman pöytäjuhlia ei ole minkään arvoinen! Mikäs sen parempi tapa tutustua pöytäjuhlaperinteeseen kuin PPO:n fuksipäivälliset. Pohjalaisten pöytäjuhlat ovat aivan oma lukunsa juhlien kirjoissa – samaa et muualla koe. Vaikka juhlat on järjestetty erityisesti fukseillemme, tapahtuma on suuressa suosiossa myös vanhempien osakuntalaisten keskuudessa. Ilta alkaa tapakoulutuksella, joka johdattaa fuksit pohjalaisten pöytäjuhlien saloihin. Miksi juhlissa tarvitaan rapiiria ja huudetaan isäntää? Pian tiedät!

Fuksiaiset pe 16.9. klo 17

PPO:n ja EPO:n yhdessä järjestämät fuksiaiset on leikkimielinen kaupunkisuunnistus, jossa fuksijoukkueet pääsevät ottamaan toisistaan mittaa mitä mielikuvituksellisimmilla rasteilla. Ilta on täynnä yllätyksiä, eivätkä rastinpitäjätkään taida olla aivan lahjomattomia… Ilta jatkuu Bottalla jatkobileissä, joissa kruunataan myös fuksiaisten voittajajoukkue.

Itsenäisyyspäivän juhla ja soihtukulkue la 6.12.

6.12. juhlitaan paitsi Suomen itsenäisyyttä myös sitä, että pohjalaisten osakuntien fuksit saavat värinsä eli osakuntanauhat. Juhlavassa tilaisuudessa inspehtorit jakavat nauhat uusille osakuntalaisille, ja Bottalta jatketaan ylioppilaiden perinteiseen soihtukulkueeseen. Presidentinlinnan kautta Senaatintorille päättyvästä kulkueesta matka jatkuu tietysti yhteiseen linnanjuhlakatsomoon.

Varjovuosijuhla

Kun syksy on vaipunut jo talveksi ja vuosikin ehtinyt vaihtua, alkaa vuosijuhlaviikon odotus. Helmikuussa vuosjuhlia lämmittelee fuksien järjestämä varjovuosijuhla. Teema on vapaavalintainen: viime vuosina on juhlittu muun muassa festarihengessä, urheilijoiksi sonnustautuneina ja eläkeläisristeilyn riemukkaissa tunnelmissa. Varjikset on mahtava tilaisuus tutustua omaan fuksivuosikertaan ja päästä toteuttamaan oman näköisensä pöytäjuhlat!